Spring comes by doing, too

It’s a sunny day today. Lately we’ve had sunshine, but some cloudy, even foggy days as well. Last Friday when I woke up in the morning, it was white everywhere… we had snow, but only during the first half of the day – during the other half of the day the sun was shining, and the snow melted away fast.

coffee owl

My morning coffee today. 🙂

The air, too, has already become a bit warmer, the wind can still be a bit cool though – in the shade…

We have seen swans flying and heard them honking almost every day for some time now. It has been lovely… And one night when we had a campfire in our garden we heard the haunting calls of cranes and the delightful voice of the blackbird. Oh, spring… And on another night, when we had a garden campfire again, we heard some very loud voices of swans and other waterfowls from the lake Pyhäjärvi near our home. It lasted for hours, and we even heard some flapping of wings and splashing of water – we can’t remember hearing the sounds of the lake water before, in our garden. 🙂

digging

And we have started digging in our garden… This is just one, a bit bigger example – this we’ll be doing a lot this spring – helping the rain water to flow away from the house and away from some places from our garden lawn as well…

rocks rocks

I’ve been moving, for example, rocks, from the other side of our garden to other side, here. There’s still many more to go, some are still frozen to the ground on the other side. And these here in the picture I’ll pile in some way, and so on…

birch twigs

And it was already high time to get some birch twigs, to make the leaves grow inside the house. These are my first for the spring… and the last, too – I’m rationing every spring these twigs; I’m not like grazing, but getting just a little something for the promise of the spring, or the summer! And a little something for some additional vitamins then, too, and for some… happyminshappymins could also mean that it’s more about the feeling than the amount – as I said already last year with my birch twigs… 😉

“But I don’t always want to know about the sunshine!”:

“This. Is my new house…”

“Just for your information…”

Okay. 🙂

-Leena

Published by

2 thoughts on “Spring comes by doing, too”

 1. Hieno neulepöllö! Hauka kisu myös. Täytyykin hakea pian koivunoksia maljakkoon. Alkavat jo pian ulkonakin kasvaa.
  Mukavaa varmasti puuhastella oman talon ja puutarhan kanssa. Minäkin tein tänään puutarhatöitä. Loppui kuitenkin aika lyhyeen, kun mulla on toinen jalkaterä kipeä. Täytynee lepuuttaa jalkaa. Varmaan tullut liiallisesta liikunnasta, kun mullahan ei ole mitkään kestävät kontit. No mutta nyt on sitten toisaalta hyvä syy istua sisällä tietokoneella 🙂

  Terveisin A

  1. Kiitoksia! 🙂
   Ja tänään olikin herätessä pihalla valkea yllätys – lumipeite! 😮 Sen siitä saa, kun on vähän liian pitkän aikaa pois netistä, eikä uutisia eli säätiedotuksia telkkaristakaan ole ollut eilen katsomassa – siellä olisi kyllä eilen iltapuolella varmaan kerrottu, että lunta tulee, ja ottakaa orvokit sisälle yöksi, mutta kun olin ittekki pihalla, niin en tiänny… ;D
   On kyllä kumma, miten liiallinen liikunta alkaa aina joskus tuntua… ja sitten kun istuu tietokoneella liian pitkään jalkaterä kuormituksella eli ihan väärässä, joskin mukavassa, asennossa, niin mulla käy niin, että sitten jalkaterää tykyttää ja se tuntuu ikään kuin puutuneelta joitain päiviä… sellasta tää o täälki pääs. 🙂 Mutta toivottavasti pääset kohta taas hommiin, johan sitä on pikkukaverillakin kohta lapio kädessä. 😉
   Mutta päivänjatkoja! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.