At the Botanic Garden II

The second blog post about my visit to the Botanic Garden in Turku. The first one: here.

More photos
 🙂

DSC03165

Mandarin. It’s nice to take pics of the fruits at the botanic garden


DSC03172

A banana plant.

DSC03173

Under the banana leaves


DSC03166

Grapefruit.

DSC03168

Oh lovely
 🙂

DSC03169

A lime fruit. The scent of the flowers was so strong and stunning – loved it!

DSC03180

DSC03177

A casuarina tree.

DSC03170

Some other lovely citrus fruit
 I can’t remember the name right now. 🙂

DSC03181

The Ruissalo island, on which the botanic garden is located, is an island of oak trees – a very special island in whole Finland.

DSC03182

In the outside garden of the botanic garden there were lots of blooming crocuses. I took just a couple of pics of them – but had to take the pics, because we don’t have crocuses in our garden here at home – yet! 🙂

DSC03183

A marvelous springtime


-Leena

Published by

4 thoughts on “At the Botanic Garden II”

 1. Upeita kuvia! Minulla oli joskus siemenestÀ kasvatettu sitruunapuun taimi. Se kasvoi aika isoksi ennen kuin palmuripsiÀiset hÀvittivÀt sen. MeillÀ on palmuripsiÀisiÀ lapsuudenkodissani. Tulivat joskus ostetun viherkasvin mukana. Eroon niistÀ ei pÀÀse muutakun hÀvittÀmÀllÀ kaikki viherkasvit, mitÀ en ole malttanut tehdÀ. Onneksi eivÀt haittaa kaikkia kasveja, mutta esim. kissusta tai pÀivÀnsiniÀ on turha koettaa sisÀllÀ kasvattaa.

  Tulipa tÀssÀ samalla varoituksen sana uusien kasvien ostamisesta. Niin ja puutarhaankin voi tulla esim. hankala etanaongelma ostettujen taimien mukana. Varmaankin varsinkin pitempÀÀn ulkona kasvatettujen vanhempien taimien, esimerkiksi hedelmÀpuun taimien mukana. Etanat tai niiden munat voivat piileskellÀ esimerkiksi multapaakussa..

  Hieno tuo banaanipuu, Kanarialla olen minÀkin ihastellut sellaista.. Oli minulla joskus kotonakin pieni banaanipuun taimi muutaman vuoden. Kastelin sitÀ varmaan liikaa kun se kuoli. Teki uusia pikkutaimiakin juureen..

  KevÀtterveisin A

  1. Kiitoksia! 🙂 Ai kauheeta, hĂ€vittĂ€mĂ€llĂ€ kaikki viherkasvit… :O MeillĂ€ taidetaan ravistella kaikki multapaakut ainakin pihakasveista aina, niin no, paitsi ei tĂ€llaisista kukista, mutta esim. puista ja pensaista, mitĂ€ on tuotu, lisĂ€ksi tuolla miehellĂ€ on ainakin ollut tapana antaa uusille sisĂ€viherkasveille joskus perusteellisia “painepesu” kylpyjĂ€ pesuhuoneessa ennen kuin pÀÀsevĂ€t uusiin multiin ja ruukkuihin. Mutta pitÀÀpĂ€ tosiaan alkaa entistĂ€kin varovaisemmaksi ja huolellisemmaksi, ei tosiaan tĂ€tĂ€ mÀÀrÀÀ viherkasveja voi hĂ€vittÀÀ millÀÀn, ja ruokaakin pitĂ€isi saada kasvatettua niin sisĂ€llĂ€ kuin pihallakin. 🙂

   Eksoottisempiakin kavereita olisi tosiaan kiva laittaa kasvamaan… mulla oli joskus Ikeasta ostettu sitruspuu, mutta siltĂ€ loppui puhti sinĂ€ aikana, kun olin paria pĂ€ivÀÀ vaille kuukauden ItĂ€-Suomen reissulla… köh, saman reissun aikana loppui puhti mun Ikeasta ostetulta isolta palmultakin. TiedĂ€ sitten, olisivatko muutenkin lĂ€ssĂ€htĂ€neet ja menneet palasiksi, kuten kĂ€vi… Mutta onneksi bambu (ruokotraakkipuu) selvisi siitĂ€ reissusta, ja on selvinnyt kaikesta muustakin! 😀 SitĂ€ olisikin tarkoitus kuvailla… ja lisĂ€tĂ€ sitĂ€ uusiin ruukkuihinkin.

 2. Ai, teillĂ€ onkin jo monenlaisia varotoimia tuholaisten varalle 🙂 Harmi kun tykkĂ€isin esimerkiksi palmuista. Vuosia sitten Kanarialta maasta kaivamani palmuntaimikin joutui vihdoin luovuttamaan palmuripsiĂ€isten edessĂ€.. Onneksi olen saanut ripsiĂ€iset ainakin toistaiseksi pidettyĂ€ poissa Keski-Suomen kodistani.

  MinÀkin olen vÀlillÀ pitkiÀ aikoja poissa kotoa ja se aiheuttaa vaatimuksia viherkasveille. Kuivuutta kestÀvÀt lajit ovat suosiossa, esimerkiksi amaryllis ja kaktukset sekÀ rönsylilja. Olen kanssa onnistunut kasvattamaan pikkutaimia muovipussin alla poissa ollessani.

  TykkÀÀn sellaisista viherkasveista, joita voi kastella kunnolla kerralla ja antaa kuivahtaa vÀlillÀ.. Kiva, ettÀ tuo ruokotraakkipuu kestÀÀ kuivuutta. Kauniiltakin se nÀytti, kun googletin siitÀ kuvia.

  TÀÀllÀ on 4 astetta lÀmmintÀ ja kylmÀ tuuli. No eiköhÀn se tÀstÀ vielÀ lÀmpenekin..

  TerveisiĂ€ sinnepĂ€in 🙂

  -A

  1. Ai ettĂ€, ideoita! – Nyt pitĂ€isi lĂ€hteĂ€ etelÀÀn ja kaivaa siellĂ€ palmu maasta! 😀 Nyt varmaan tulisikin kerĂ€ttyĂ€ siellĂ€ ihan hulluna kaikkea – tai ainakin pohdiskeltua, ettĂ€ “voisikohan tuonkin tuosta ottaa”… viime etelĂ€nreissulta jĂ€i kĂ€teen, tuli kotiin, vain simpukankuori, ja hiekkaa varvastossujen pohjissa. 😀 No joo, pitĂ€nee varoa tuomasta joitakin ikĂ€viĂ€ tuliaisia sieltĂ€ etelĂ€stĂ€, tai mistÀÀn…

   Rönsyliljat tosiaan ja kultaköynnökset ovat olleet kyllĂ€ kestĂ€viĂ€, en ole saanut lopullisesti tuhottua vielĂ€ ainoatakaan… Amaryllis olisikin uusi tuttavuus meillĂ€.

   Kaikenlaista sÀÀtĂ€ ja ilmaa on kyllĂ€ nyt riittĂ€nyt… 🙂

   Terveissi sinnekki 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.